Från medlem - Resultat Fjord SM 2023

Fjord-SM 2023 är över för denna gång.

I år ställde vi upp i SM-klass i bruksridning, SM-klass i brukskörning och SM-klass i allround. Allroundklassen första delgren va hoppning på 80cm vilket vi kravlade oss över med nöd och näppe, felfria i grundomgången men lite fel i omhoppningen då ”bensinen” tog slut. Men andra i klassen hade det ännu värre med vägringar som ledde till uteslutningar och avramlingar mm så vi hamnade tillslut på en 2:a-placering vilket vi va väldigt glada för.

På fredagen va det dags för bruksridning där målet va att ta tillbaka pokalen som lite ofrivilligt lånades ut efter en formsvacka förra SM:et. Caxe skötte sig och pokalen blev vår igen. På kvällen reds det dressyr vilket va allroundens andra delgren. Tyckte caxe blev matt som vanligt när man kommer in på banan men på något vis charmade han domaren för vi kom på delad förstaplats och hamnade nu på totalt 9 poäng.

På lördagen körde vi brukskörning både i SM-klass och som delgren i allroundklassen. Caxe skötte sig galant och nollade dom svåra momenten men det visade sig sen att rakkörningen som jag knappt reflekterat över blev avgörande i vårt fall (72 straff!!!)så i sm-klassen kom vi bara 5:a men i allroundklassen räckte det till vinst och vi hade vid det här laget 14 poäng & 2:an 10.

Söndagen och sista tävlingsdagen va det precisionskörning som gällde. Vi hade räknat ut att jag bara behövde komma runt utan att bli utesluten så skulle vi vinna allrounden. Efter 2 misstag från min sida som kostade lite sekunder så fick vi näst snabbast tid av oss 2 som klarade hela banan utan att riva några bollar så helt oväntat så hamnade vi på en 2:a-plats och fick för 4:e gången bestiga prispallen för placering i delgren.

Vi hade nu skrapat ihop 18p, 5 p mer än 2:an så äntligen efter 5 SM så va allroundpokalen vår !

Så totalt blev det SM-guld i bruksridning, SM-guld i allroundklassen, guld i 2 delgrenar, silver i 2 delgrenar och en 5:e-plats i SM i brukskörning.

Tack till alla som hjälpt mig och hejjat.

Mvh/ Maria Wieslander & Caxe (-11, e.Ronja  ben hur 232)
6 Aug 2023