Farväl Nordman

Norman 1994-2020.
Idag på luciadagens förmiddag fick jag veta att min gamla tävlingskompis Nordman e. Siljar157 u. Pyret 2350 gått bort på morgonen.
Denna lilla häst som kom till mig som 6-årig hingst, ouppfostrad o knappt hanterad. Såg mest ut som ett litet troll med lång man o en doft av fårskit då han bott tillsammans med fåren.
Efter grovsanering o manklipp växte det fram en vacker liten häst full av energi o massor av egen vilja.
Tur att man är envis o inte ger sig i första taget för Nordmans uppfostran blev ofta en viljornas kamp men inkörning o inridning gick som en dans med hjälp av duktiga tränare.
Hoppning var helt klart det han gillade bäst, löshoppade enkelt 1,30cm men på äldre dar behövdes lite extra drivning. I dressyr var han alltid lite seg men kom utbildningsmässigt upp till medelsvår. I körning kunde det gå undan, särskilt när vi skulle skjutsa brudpar, då var det nästan omöjligt att stå still på alla fyra. När man red i skogen fick man va beredd på att det kunde gå fort ibland men med åren blev han lite bekväm o orkade inte springa så långt, var ju inte så kul om ingen annan hängde med..
De senaste 8 åren har han förgyllt livet för Annika o hennes familj i Kårestad. Där har han visat upp alla sina knep men mestadels varit en perfekt vän o läromästare.
Vila i frid, Nordman!
Lena med familj, Barset.

/messaging1559290380240.jpg

 

24 May 2021